TRAINING OP MAAT

Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven

Met de juiste manier van leidinggeven draag je bij aan goede werkprestaties en een plezierige sfeer op de werkvloer. Coachend leidinggeven is een manier van leidinggeven waarbij je het beste uit jouw medewerkers wilt halen en hen stimuleert in hun persoonlijke verantwoordelijkheidsgevoel en grote zelfstandigheid. Een training coachend leidinggeven helpt jou om je te specialiseren op het gebied van organisatieontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling.

contact opnemen

Wat is coachend leidinggeven?

 

Een leiderschapsstijl waarbij medewerkers zelfstandig werken, maar zich ten alle tijde gesteund voelen en hulp kunnen krijgen waar nodig. Hierbij geef je leiding in een begeleidende en/of dienende rol in plaats van directieve sturing. Als je coachend gaat leidinggeven ben jij er voor jouw medewerkers, verhelder je hun vragen en zoek je samen naar oplossingen en werk je aan een goede balans tussen werk en privé. Veel initiatief ligt natuurlijk bij de medewerkers, maar je hebt wel een signalerende rol. Jij bent de begeleider van het proces in de organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Inspelen op situaties

 

Situaties, taken, activiteiten en resultaten. Afhankelijk van wat er speelt probeer je medewerkers inzicht te geven in wat voor hen in een specifieke situatie speelt. Jij helpt te kaderen en leert de juiste vragen te stellen. Je helpt de medewerker inzicht te krijgen in de taken waar hij verantwoordelijk voor is en hoe die worden uitgevoerd. Weet de medewerker de juiste activiteiten op het juiste moment te ondernemen en leidt dat tot de gewenste resultaten. Als coachende leidinggevende weet jij vanuit een raamwerk de juiste vragen te stellen.

Coachend leidinggeven

 

Past de stijl van coachend leidinggeven bij de taakvolwassenheid van de medewerker of moet je hier en daar nog bijsturen of is de behoefte van de medewerker juist dat je nog meer afstand neemt en meer delegeert. Niet iedere medewerker kan uit de voeten met een leidinggevende als coach. Daarom plaatsen we de coachende management stijl in de ontwikkelingslijn van de medewerker. Is het voor jou en de ander de meest passende stijl voor het moment of moet je ook nog andere stijlen hanteren.

In Flevoland zijn er op dit moment voor ondernemers en mkb- bedrijven een aantal subsidie mogelijkheden. Mogelijk ook interessant voor jou?

Vraag naar de mogelijkheden

Contact opnemen