trAINING

Communiceren met kracht en overtuiging

Communiceren met kracht en overtuiging

Duur: 3 dagen
Kosten: €1.430,-

BOEK TRAINING

Je doet het de hele dag, maar toch gaat het niet altijd even soepel: communiceren. Het zou kunnen dat je boodschap anders overkomt of dat een klant de blik van jouw collega op een verkeerde manier interpreteert. Als je niet effectief gebruik maakt van jouw communicatieve vaardigheden, zou het kunnen dat belangrijke informatie niet op tafel komt en dat je jouw collega niet durft aan te spreken op ongewenst gedrag. De oorzaak hiervoor ligt soms in onvoldoende beheersing van communicatieve vaardigheden, maar veel vaker ligt deze een laagje dieper: je gewoonten en overtuigingen. Overtuigen en beïnvloeden komt vaker voor dan je in de eerste instantie denkt en is dan ook ontzettend belangrijk. Bij Bedrijfstrainers kun je terecht voor een gespecialiseerde cursus communicatieve vaardigheden.

Communiceren met kracht en overtuiging

Zou jij ook zo graag communicatieve vaardigheden willen inzetten tijdens een meeting, presentatie of een gesprek? De training communicatieve vaardigheden is voor iedereen die met meer gemak en plezier wil communiceren. Overtuigingskracht verbeteren staat dan ook centraal tijdens deze kwalitatieve training.

Plek reserveren Contact opnemen

 

Trainingsdagen

Communiceren met kracht en overtuiging 3 dagen |
16/1, 13/2 en 12/3 2024

Communiceren met kracht en overtuiging 3 dagen |
15/4, 13/5 en 10/6 2024

Communiceren met kracht en overtuiging 3 dagen |
19/9, 17/10 en 14/11 2024

 

Werkwijze van overtuigend leiderschap training

In deze overtuigingskracht verbeteren training leer je de basis van effectieve communicatie met de daarbij behorende vaardigheden die essentieel zijn om de kracht van overtuigen onder de knie te krijgen. Je brengt je eigen communicatiestijl in kaart. Samen met de trainer en de andere deelnemers ga je na welke kwaliteiten, gewoonten en belemmeringen deze stijl met zich meebrengt. En wat houd je tegen om effectief te communiceren? Op basis daarvan bepaal je wat jij nodig hebt om je leerdoel te bereiken en overtuigingskracht te ontwikkelen.

Communiceren leer je door te doen. Daarom train je je vaardigheden in verschillende communicatieoefeningen en in oefening met een trainingsacteur. Hierbij breng je zelf praktijksituaties in, zodat hetgeen je leert makkelijk te vertalen is naar jouw dagelijkse praktijk. In de tussenliggende periodes experimenteer je vervolgens in die dagelijkse praktijk met het geleerde. Hierdoor wordt overtuigen en beïnvloeden steeds wat makkelijker.

De training vraagt je bloot te geven. Je zult met een open blik naar jezelf moeten kijken. Je oefent veel en ontvangt hierop directe feedback van de trainer en de andere deelnemers. Dit gebeurt uiteraard in een sfeer van vertrouwen. Het krijgen van opbouwende feedback is namelijk erg belangrijk om de competentie overtuigingskracht goed te beheersen.

boek training

Programma

 • Communicatiemodel en communicatievaardigheden
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Gespreksdoel bepalen en sturen in een gesprek
 • Structureren van een gesprek
 • Luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD)
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gedrag beïnvloedt gedrag
 • Non-verbale communicatie herkennen, benoemen en bewust inzetten
 • Inleven in de gesprekspartner
 • Omgaan met emoties
 • Jouw persoonlijke communicatiestijl: Kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke belemmeringen bij effectief communiceren
 • Omgaan met emoties in een gesprek
 • Aanspreken op ongewenst gedrag
 • Nee verkopen
 • Omgaan met een conflict
contact opnemen

Wat is communiceren met kracht en overtuiging?

Communiceren doet iedereen vrijwel de hele dag, maar heb je er al eens op gelet hoe iemand communiceert? Komt dit krachtig over? En is er sprake van overtuigend leiderschap? Zeker tijdens een belangrijke presentatie of een gesprek is het essentieel dat je jouw communicatieve vaardigheden op de juiste manier inzet. Communiceren met kracht en overtuiging houdt dus letterlijk in dat jij bepaalde informatie op een duidelijke en krachtige manier kan overbrengen.

Wat leer je tijdens de overtuigingskracht training?

Tijdens een cursus communicatieve vaardigheden worden er verschillende aspecten behandeld om jou uiteindelijk sterker te maken op communicatief gebied. Je kunt dit ook wel zien als de kracht van overtuigen. Praten kan iedereen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw collega’s je begrijpen en ook goed naar je luisteren? Je houdt je tijdens de cursus bezig met de basiskennis en vaardigheden op het gebied van communicatie. Hierbij kun je denken aan verbale en non-verbale communicatie, het verloop van een effectief gesprek, de structuur van een gesprek, verschillende communicatievaardigheden en omgaan met feedback. Uiteindelijk is het doel dat je op een geduldige, duidelijke en tactvolle manier leert communiceren.

Voorbeelden van communicatieve vaardigheden

Nu je weet wat communicatieve vaardigheden zijn en wat de competentie overtuigingskracht inhoudt, ben je wellicht benieuwd hoe dit zich uit in de praktijk. Er zijn dan ook zeker een aantal communicatievaardigheden voorbeelden. Is er bijvoorbeeld een meeting geweest die jou erg is bijgebleven door de manier van presenteren? Of was je ooit erg onder de indruk door de manier van communiceren van jouw gesprekspartner?Je komt communicatievaardigheden veel vaker tegen dan je eigenlijk denkt. Waarom? Omdat wij de hele dag bezig zijn met communiceren. Tijdens een cursus communicatie leer jij jouw communicatieve vaardigheden beter kennen en waarderen.