trAINING

Assertiviteit

assertiviteit

Duur: 2,5 dagen
Kosten: € 1.155,-

BOEK TRAINING

Zou jij graag zelfverzekerder in je schoenen willen staan en meer inspraak willen hebben in een gesprek? Assertief managen is iets wat je veel zal tegenkomen in jouw carrière, waardoor je hier goed op moet kunnen inspelen. Grenzen stellen en grenzen aangeven kan toch best lastig zijn. Je wilt niemand teleurstellen, maar het moet ook niet ten koste gaan van jezelf. Een assertiviteitstraining voor managers kan helpen om zelfverzekerder te worden in assertief leidinggeven. Tijdens een cursus assertiviteit komen concrete leerdoelen ter sprake en leer jij zelfverzekerder handelen in bepaalde situaties.

Assertiviteit

Je hebt veel plezier in je werk, maar je vindt het lastig om jezelf open te stellen en je mening te geven over bepaalde onderwerpen. Als je dit moeilijk vindt, zou het best kunnen zijn dat dit je zo nu en dan in de weg komt te staan. Je kunt leren om voor jezelf op te komen en je mening te uiten, zonder je onzeker, schuldig of boos te voelen. Zodra je zelfverzekerder naar je werk gaat kan dit mooie resultaten opleveren. Assertief leidinggeven is belangrijker dan je denkt en kan ervoor zorgen dat je nóg meer plezier krijgt in je werk.

Plek reserveren Contact opnemen

 

Trainingsdagen

Assertiviteit 2,5 dagen | 14/3, 4/4 en 19/4 2024

Assertiviteit 2,5 dagen | 26/9, 10/10 en 7/11 2024

 

Werkwijze van de assertiviteitscursus

Om een assertiviteitscursus zo effectief mogelijk te maken, wordt er met een kleine groep – van maximaal acht mensen – gewerkt. Het doel van assertief managen cursus is om inzicht te krijgen in jouw gedrag en het gedrag van een ander. Tijdens oefeningen met een trainingsacteur maken we je het makkelijk om te werken aan jouw verbeterpunten op het gebied van assertief leidinggeven. We laten je ervaren waar je sterke punten liggen en hoe je van daaruit meer voor jezelf kunt opkomen en de situatie meer naar je eigen hand kunt zetten. Grenzen stellen en grenzen aangeven staat dan ook echt centraal. In tussentijdse opdrachten geven we oefeningen mee waarmee je ook situaties in je eigen praktijk aan kunt pakken.

boek training

Programma

  • Inzicht in je eigen gedrag en denkpatronen
  • Effectief en overtuigend communiceren
  • Zelfvertrouwen opbouwen en uitdragen
  • Assertiviteit, onderdanigheid of agressiviteit
  • Opkomen voor je eigen belang en dat van de ander
  • Bewust inzetten van lichaamstaal
trAINING BOEKEN

Wat is assertiviteit?

Je hoort het vaak, maar wat is assertiviteit eigenlijk? Assertiviteit wordt door de meeste mensen gezien als ‘zelfvertrouwen’ en ‘voor jezelf opkomen’. Dit zijn de kernbegrippen als het gaat om assertiviteit, maar assertief zijn is meer dan dat. Vandaar dat grenzen stellen en grenzen aangeven ook echt centraal staat in de assertiviteitstraining voor managers. Als je assertief bent neem je geen blad voor de mond, maar laat je de mensen om je heen in hun waarde. Assertiviteit ontwikkelen heeft tijd nodig en met een assertiviteitstraining creëer je een goede basis

Contact opnemen

Wat leer je tijdens de training?

Een assertiviteitstraining, wat is dat en wat leer je allemaal? Na een assertiviteitstraining is jouw communicatie helder en to-the-point. Je kan goed informatie overbrengen, je ervaart een stuk minder stress en je kan jouw grenzen duidelijk aangeven. Wil je zelfverzekerd worden of ben je benieuwd naar assertiviteit oefeningen? Tijdens een cursus assertiviteit gaat een coach samen met jou kijken naar jouw persoonlijke doelen, de boodschap die je wilt overbrengen en leren omgaan met verschillende emoties. Vanuit deze basis kan er verder gewerkt worden aan assertiviteit ontwikkelen op een bepaald gebied. Kan je moeilijk ‘nee’ zeggen en wil je verbaal sterker worden? Of wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Assertiviteit coaching helpt je hierbij. 

Voor wie is een assertiviteitstraining geschikt?

Assertiviteit ontwikkelen is voor veel mensen onbekend terrein. Veel mensen houden zich hier niet mee bezig en weten ook niet precies wat het inhoudt, maar zij willen onbewust toch graag assertiever worden. Je zou jezelf kunnen afvragen wat je belemmert om assertief op te treden. Want hoe stap je gemakkelijker op nieuwe en uitdagende situaties af? Een assertiviteitstraining is voor iedereen die zich op communicatief gebied verder wilt ontwikkelen. Of het nu gaat om een werk of privé situatie, assertiever worden kan alleen maar positief uitpakken.