trAINING

Teamontwikkeling en teamwork

teamontwikkeling en teamwork

Maatwerk: uitsluitend incompany

BOEK TRAINING

Ieder team is uniek en kent zijn eigen rolverdeling. Maar wat is eigenlijk het doel van het team en hoe duidelijk is de taakverdeling. En de communicatie, loopt die lekker. Je team ontwikkelen doe je door voortdurend te sturen en te evalueren op doelen, taken en communicatie

Teamontwikkeling en teamwork

Individuele medewerkers, teams, afdelingen en organisaties die willen groeien in of met een team.

plek reserveren Contact opnemen

 

Trainingsdagen

Teamontwikkeling en teamwork

Werkwijze

Vanuit verschillende metaforen werken we aan teamontwikkeling. Op de eerste dag doen we verschillende oefeningen om zicht te krijgen op het teamdoel en van daaruit taken en rollen te benoemen waarmee  we het doel realiseren. In feedback op de onderlinge communicatie laten we zien hoe je jezelf en anderen kunt verbeteren. De tweede dag werken we aan teamontwikkeling in de praktijk.

boek training

Programma

  • Focus creëren en het team doelgericht houden
  • Teamrollen en het functioneren als team
  • Kwaliteiten en valkuilen in samenwerken
  • Communicatie in en met een team
  • Evaluatie als start voor ontwikkeling
trAINING BOEKEN

Wat is teamontwikkeling en teamwork?

 


Teamontwikkeling start met de vraag of je het beste uit je team wilt halen. Wat wil je met ze bereiken en wat is een ideale taak en rolverdeling op basis van de wensen en kwaliteiten van de deelnemers. Afspraken maken is belangrijk en vooral hoe je over de vorderingen communiceert. Steeds weer evalueren en optimaliseren van je plan.

Wat leer je tijdens de training?

Contact opnemen

Je leert vooral te kijken naar hoe je team presteert. Je bouwt heel bewust controlemomenten in om de vorderingen van het team in het gewenste tempo te monitoren. Wanneer ga je het gesprek of de confrontatie aan, wanneer laat je het lopen. Niet als eerste over de finish maar hoe behaal ik met het team het gewenste resultaat? 

Contact opnemen