trAINING

Praktisch leidinggeven

Praktisch leidinggeven

Duur: 2 dagen
Kosten: 935,-

BOEK TRAINING

Je beste resultaat behaal je door medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Luisteren naar je medewerkers en dat vertalen naar wat jullie willen bereiken, is de kern van goed leiderschap.

Praktisch leidinggeven

Leidinggevenden die het beste uit zichzelf en hun medewerkers willen halen.

Let op! Er zijn meerdere trainingen door het jaar heen. Scrol door de agenda heen en kies de gewenste datum. 

Contact opnemen
april 2021
ma di wo do vr
29303112
56789
1213141516
1920212223
2627282930

Werkwijze

De theorie van Situationeel leidinggeven pas je steeds direct toe op je eigen praktijksituatie. Dit doe je door te achterhalen welke leidinggevende stijl je  voorkeur heeft en in welke mate deze stijl effectief is voor je medewerkers. In de training, maar ook in de tussentijdse opdracht breng je  de competentieniveaus van je medewerkers in kaart. Met een acteur oefen je motiverende gespreksstijlen.

boek training

Programma

  • Leidinggeven: brandjes blussen, bi-laatjes of teamontwikkeling
  • Situationeel leidinggeven
  • Inzicht in je eigen voorkeursstijl(en)
  • Afstemmen van je stijl van leidinggeven op je medewerkers
  • Oefenen met een acteur in het situationeel leiding geven.
  • Verschillende gesprekken oefenen met een acteur.
trAINING BOEKEN

Wat is praktisch leidinggeven?

 

Op de werkvloer wordt veel van  een leidinggevende verwacht. Mooie resultaten, realiseren van kpi’s en gemotiveerde mensen. Hoe manage je een afdeling optimaal? Welke praktische aanpak past bij jou? Je vergroot je managementkennis en -kunde met verschillende leiderschapsstijlen en gesprekstechnieken.

Volg de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer! Leer zelfverzekerd bouwen aan een gemotiveerde ploeg medewerkers!

Wat leer je tijdens de cursus praktisch leidinggeven?

Contact opnemen

Tijdend de training leer je wat je moet bereiken en hoe je dat mensen doet. Natuurlijk is het resultaat belangrijk, maar dat realiseer je alleen maar als je team dat ook wil. Mensen zijn verschillend en vragen een verschillende aanpak. Mensen hebben verschillende niveaus en zijn ook niet allemaal taakvolwassen. Jij kan de afweging maken welke leiderschapsstijl je wanneer inzet.

Contact opnemen