trAINING

Kort en krachtig vergaderen

Kort en krachtig vergaderen

Offerte op maat aanvragen

Korte, leuke, efficiënte, boeiende vergaderingen, een utopie? Ga jij na je vergadering met plezier weer aan het werk? Liep het lekker gestructureerd en ben  je tevreden met  het resultaat. Was er veel aandacht en lukte het goed te luisteren naar de ander? En de tijd, ja die verliep snel en was recht evenredig met de hoeveelheid onderwerpen.

Kort en krachtig vergaderen

Iedereen die met  regelmaat zakelijk overleg voert. 

Offerte op maat aanvragen contact opnemen

 

Trainingsdagen

Kort en krachtig vergaderen

Werkwijze

Het programma voeren we uit in vele korte vergaderoefeningen. Met korte theoretische inleidingen starten we de oefening. Je krijgt daarna feedback op je deelname. Waar mogelijk verwerken we de door jou ingebrachte vragen in de oefeningen.

Offerte op maat aanvragen

Programma

  • Spelregels voor vergaderen
  • Formuleren / verwoorden van standpunten
  • Overtuigend argumenteren
  • Besluitvormingsprocessen
  • Beïnvloedingsstijlen en tactieken
  • Eigen gedrag tijdens de vergaderingen
  • Actielijst maken
Offerte op maat aanvragen

Wat is kort en krachtig vergaderen?

 

Korte en krachtige vergaderingen duren niet langer dan 1,5 uur maar kunnen ook 10 minuten of een kwartier duren. De meeste krachtige vergaderingen hebben een voorzitter die ervoor zorgt dat de sprekers aandacht krijgen  en de luisteraars luisteren. Korte vergaderingen kennen verschillende fases van beeld-, oordeel- en besluitvorming. Er is een duidelijke agenda en de deelnemers zijn goed voorbereid.

Wat leer je tijdens de training?

Contact opnemen

Tijdens een vergadering tikken de minuten weg zonder dat er echt knopen worden doorgehakt, hoe kun je dit oplossen? Vergaderingen worden soms standaard elke week ingepland zonder dat het eigenlijk echt nodig is. Tijdens deze training leer je hoe je op een efficiënte manier kan vergaderen. Hierbij kun je denken aan de belangrijkste punten die niet mogen ontbreken tijdens het organiseren en realiseren van een vergadering. 

Contact opnemen