trAINING

Ventilatie-, vocht- en schimmelbestrijding

Ventilatie-, vocht- en schimmelbestrijding

Duur: 1 dag
Kosten: 515,-

BOEK TRAINING

Klachten over ventilatie, last van vochtklachten en schimmels? Is het bewonersgedrag of is de oorzaak te vinden in de techniek? Heb ik er een oplossing voor, moet de bewoner er wat aan doen of lossen we het samen op? Bij Bedrijfstrainers kun je terecht voor een cursus vocht- en schimmelproblematiek, zodat je dit soort problemen in het vervolg tijdig kunt aanpakken!

Training vocht- en schimmelbestrijding: wat houdt het in?

Vocht en schimmel zijn twee veelvoorkomende problemen binnen zowel nieuwe als oude gebouwen. Het is dan ook belangrijk om vocht- en schimmelproblemen tijdig aan te pakken. Waarom? Omdat dit serieuze gezondheidsklachten als gevolg kan hebben. Tijdens een training vocht- en schimmelbestrijding wordt onderscheid gemaakt tussen problemen die veroorzaakt worden door bouwkundige onderdelen van het gebouw, de omgeving of de gebruiker.

Hoe herken je de oorzaken van vocht- en schimmelproblematiek en wat zijn professionele oplossingen?

Je kunt vocht- en schimmelproblemen herkennen aan vlekken of witte zoutkringen op de muur en een muffe geur. Om dit in het vervolg tijdig aan te kunnen pakken, is een cursus vocht- en schimmelproblematiek de perfecte oplossing.

Wat zijn de meest voorkomende vocht- en schimmelproblemen?

De meest voorkomende vocht- en schimmelproblemen zijn condensatievocht, doorslaand vocht en opstijgend vocht.

 

Waarom een cursus vocht en schimmel?

De belangrijkste reden om deel te nemen aan een cursus vocht en schimmel, is zodat je de oorzaken van vocht- en schimmelproblemen in het vervolg herkent én hier een professionele oplossing voor kunt bedenken.

Doelgroep

Opzichters, technisch beheerders, verhuurmakelaars en vaklieden die in de woning met ventilatie, vocht- en schimmelproblematiek te maken hebben en die in staat moeten zijn de oorzaak van de problemen vast te stellen en mogelijk op te lossen komen in aanmerking voor een cursus vocht- en schimmelproblematiek.

Let op! Er zijn meerdere trainingen door het jaar heen. Scrol door de agenda heen en kies de gewenste datum. 

Contact opnemen
juni 2024
ma di wo do vr
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728

Werkwijze

Deze training is een praktijktraining. De training is gebaseerd op wat je dagelijks aan ventilatie-, vocht- en schimmelproblemen in de woningen tegenkomt. De trainer werkt regelmatig in en om de woning met de oorzaken en gevolgen van een gebrek aan ventilatie en de vocht- en schimmelproblemen en de oplossingen daarvan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en foto’s legt de trainer de theorie uit. Via deze praktijkvoorbeelden wordt met elkaar naar een oplossing gezocht van de problemen. Voorafgaand aan de training vocht- en schimmelbestrijding ontvangen wij ook graag foto’s van jou en wat je in de praktijk tegenkomt.

boek training

Programma

  • Wat is vocht en schimmel?

  • Wat zijn de oorzaken?

  • Wat is de oorzaak van slecht ventileren?

  • Hoe kunnen we ventilatie-, vocht- en schimmelproblemen voorkomen?

  • Wat vertellen we de bewoners?

  • Praktijkoplossingen.

Contact opnemen