trAINING

Creatief denken en doen

creatief denken en doen

Offerte op maat aanvragen

Doen is het nieuwe denken.

Niet het geijkte pad, maar iets nieuws. Fris in je hoofd en zo maar iets anders. Eens echt nadenken over nieuw beleid. Een ander plan. Jezelf anders presenteren. Nieuwe manieren in klantgericht werken. Een nieuwe business case. Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Draai het eens om.

Creatief denken en doen 

Managers en medewerkers die fris willen kijken naar nieuw beleid, nieuwe producten of wat maar ook om verandering vraagt. Mensen die in eigen cases buiten de eigen kaders willen denken. Mensen die grenzen in analytische  en rationele oplossingen ervaren en daar door heen willen breken.

Offerte op maat aanvragen Contact opnemen

 

Trainingsdagen

Creatief denken en doen 

 

Werkwijze

Je kan het geloven of niet maar je gaat gestructureerd creatief zijn. Door het doen van provocerende creatief denken oefeningen is iedereen in staat om uit de bekende structuren te stappen en creativiteit te tonnen. Door vele oefeningen met een ogenschijnlijk los karakter ben je in staat om verschillende denkwerelden met elkaar te combineren en vandaar met nieuwe ideeën te komen. De door de deelnemers ingebrachte cases gebruiken we als voorbeelden om doorbraken te forceren.

Offerte op maat aanvragen

Programma

  • De werking van het brein
  • Waarnemen en het herkennen van patronen
  • Het geheugen en het werken met voorstellingen
  • Associaties en geleide associaties
  • Het gemak van abstraherend denken
  • De verbeelding
  • Creatief zijn in je dagelijkse werk
Offerte op maat aanvragen

Wat is creatief denken of doen?

 

Hoe denk je creatief? Veel mensen hebben moeite om creatief te denken op het moment dat het moet. Toch is iedereen creatief. De vraag is of je het toe wilt laten. Wist je dat je wel 1000 dingen met een paperclip kan doen. als je wilt ook wel 100.000 dingen. Maar laat je dat bij jezelf toe of vind je dat je als volwassene niet meer speels mag zijn. Creatief zijn is het doorbreken van grenzen en het verbinden van werelden, waar je nu nog geen verbinding ziet. Een koekje met chocolade er om heen is nu vanzelfsprekend, maar 100 jaar geleden had niemand er van gehoord. Of wat dacht je van het eten van zeewier? 

Wat leer je tijdens de training?

Contact opnemen

Tijdens de training creatief denken en doen leer je je hersenen op verschillende manieren te gebruiken. Deze verschillende manieren van denken helpen ons uiteindelijk creatief te zijn. Je leert je met lastige problemen nooit met de eerste de beste oplossing genoegen moet nemen. Want dat is er waarschijnlijk een van “meer van hetzelfde”. De kunst is verder te gaan net zo lang totdat het moeilijk wordt, je tegen je eigen grens oploopt en dan te ontdekken hoe je een volgende stap maakt.

Contact opnemen