8 redenen waarom het volgen van een opleiding voor volwassenen juist een kans is

Het volgen van een bedrijfstraining is zo ander dan les in een schoolbank. In de training neem je je eigen schat aan ervaringen mee en sluit de bedrijfstrainer aan bij je dagelijkse ervaringen. De bedrijfstrainer zoomt in op wat voor jou belangrijk is. Je bent voortdurend in interactie met de groep en de trainer. Je doorleeft een programma waar je morgen mee aan de slag kunt.

  1. Optimale focus

Wist je dat je nu meer focus hebt voor dingen dan vroeger? Toen je nog op school zat een aantal jaar geleden deed je elke dag maar wat je werd opgedragen. Vond je school eigenlijk 10 keer niks? Dan kon dat het leren nogal moeilijk maken. Maar nu je heel wat werk- en levenservaring rijker bent sta je helemaal achter de keuze voor het volgen van een opleiding en is leren ook echt leuk!

  1. Wacht niet tot morgen

Iedereen heeft wel een bucketlist. Of in ieder geval wel iets wat je altijd nog wel eens zou willen doen. Werk je momenteel op kantoor maar zou je toch liever de zorg in willen? Pak die kans. Je bent nooit te oud om te leren!

  1. Subsidie krijgen

Wist je dat gemeentelijke instanties en overheden de arbeidsmarkt willen stimuleren? Je kunt dan ook subsidie krijgen voor het bekostigen van een opleiding of training. Soms wordt een opleiding zelfs volledig vergoed. Kijk wel altijd goed of jouw opleiding of training hiervoor in aanmerking komt.

  1. Doorgroeien binnen een bedrijf

Naast dat gemeentelijke instanties en overheden soms een opleiding of training bekostigen, doet de werkgever dit meestal ook. In veel CAO’s is een budget voor persoonlijke ontwikkeling opgenomen. Werkgevers stellen het erg op prijs als je de ambitie hebt om binnen het bedrijf door te groeien.

  1. Meer kennis kan resulteren in hoger inkomen

Wie wil er nou niet investeren in een hoger inkomen? En met investeren bedoelen we natuurlijk investeren in kennis. Zodra je besluit om toch die opleiding te gaan volgen zou het zomaar eens kunnen zijn dat je terecht komt in een andere baan of meer verantwoordelijkheid krijgt met een hoger inkomen.

  1. Tevredenheid op de werkvloer vergroten

Veel mensen onderschatten dit, maar het is zo belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Als je een werkweek van 40 uur maakt waarbij je elke dag met tegenzin aan de slag gaat, kan dat natuurlijk nooit goed zijn. Ook dit heeft weer te maken met jouw persoonlijke ontwikkeling. En wanneer je meer uitdaging hebt in je werk ben je automatisch meer gemotiveerd wat weer resulteert in betere prestaties. Een win-win situatie.

  1. Netwerk vergroten

Wanneer je als volwassene een opleiding gaat volgen zal je niet de enige zijn. Dit betekent dat je terecht komt in een ‘klas’ met allemaal gelijkgestemden. Iedereen heeft er namelijk bewust voor gekozen om de desbetreffende opleiding of cursus te gaan volgen. Je zal merken dat iedereen gemotiveerd is wat zorgt voor een fijne leeromgeving. En niet te vergeten: netwerken blijft belangrijk!

  1. Nieuwe uitdaging

Als je jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt is het goed om geen uitdaging uit de weg te gaan. Wanneer je je verveelt op je werk of het gevoel hebt dat je al jaren hetzelfde doet kan een nieuwe opleiding een echte uitkomst zijn. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer kan, maar het geeft ook nog eens meer zelfvertrouwen. Het kan soms echt goed zijn om jouw vertrouwde routine te doorbreken.