Meer balans in werk en privé, een paar praktische tips!

Een balans vinden tussen jouw werk en privé situatie is ontzettend belangrijk, alhoewel veel mensen dit nog steeds erg onderschatten. Want hoe houd je al die ballen omhoog? Natuurlijk wil je blijven presteren op werk, maar je wil ook kunnen genieten van jouw privéleven. Met onderstaande tips leer jij balanceren in jouw eigen leven! 

Blijven balanceren

Niet alles lukt in één keer en daarbij kun je niet alles tegelijkertijd doen, ook al zou je dit soms wel eens willen. Balanceren is daarom essentieel om een balans te creëren tussen werk en privé. Heb je het momenteel ontzettend druk en val je bijna om? Denk aan een balanceerbalk. Combineer jouw drukke leven met wat privé tijd zodat je weer recht komt te staan op die balk. Dit betekent niet dat alles perfect moet gaan, zeker niet. Het gaat erom dat jij de juiste balans kunt vinden.

Praktische zaken optimaliseren

De boodschappen doen, het huis schoonmaken, je kind van school halen én daarnaast ook nog werken. Soms kan het lijken alsof jouw leven alleen maar draait om de praktische zaken. Maar wist je dat je de praktische zaken ook zo veel mogelijk kunt optimaliseren? Dit kan in de kleinste dingen zitten. Laat iedereen in het huis hun eigen kamer opruimen of schakel simpelweg een huishoudster in. Zodra je een aantal praktische zaken gaat optimaliseren zal je merken dat er meer ruimte vrijkomt voor andere dingen in jouw privéleven.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Vraag jij jezelf ook wel eens waarom alles bij die collega zo op rolletjes loopt? Wellicht komt het doordat deze collega een bepaalde planning voor ogen heeft. Want het is nou eenmaal zo dat hoe beter jij je eigen leven organiseert, hoe meer je kunt handelen. Van hoe laat tot hoe laat ben je aan het werk? Hoe laat moeten de kinderen van school gehaald worden? Wat heb je op de planning staan voor vanavond? Door dingen te plannen kan je er ook achter komen dat je wat vrije tijd over hebt, waardoor je na een lange werkdag ook nog leuke dingen kunt gaan doen!

Geniet van het leven

Last but not least: Geniet. En dan echt met een hoofdletter. Je hebt uiteindelijk maar één leven en probeer alles eruit te halen wat erin zit. Dit betekent niet dat je bepaalde dingen moet forceren, maar probeer te genieten van de kleine dingen. Door meer balans te creëren in je werk en privéleven zal je merken dat je ook echt gaat genieten van de kleine dingen. Is het je door jouw efficiënte planning gelukt dat je de rest van de avond lekker kan ontspannen op de bank? Ook dat is genieten!